Met de komst van het Covid-19 virus (Corona) is er veel veranderd. Ik denk met u mee om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken, ook nu er minder mensen bij de uitvaart aanwezig mogen zijn dan voorheen en we anderhalve meter afstand moeten kunnen houden.

Het spreekt voor zich dat alles geschiedt volgens de regels van het RIVM.

Uitvaarten en corona

Bezoekers aan een uitvaart houden altijd 1,5 meter afstand. Daarnaast gelden er voorwaarden. Alle bezoekers hebben bijvoorbeeld een vaste zitplaats. Bij een uitvaart mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn. 

Uitvaartplechtigheid

Mensen die bijeenkomen voor een uitvaart zijn uitgezonderd van de regels voor maximale groepsgrootte. Voor het maximaal aantal aanwezigen tellen niet mee:

  • personeel van de uitvaartonderneming
  • geestelijke medewerkers
  • medewerkers van de begraafplaats of het crematorium

Condoleance

Uitvaartcentra of andere locaties waar de uitvaartplechtigheid plaatsvindt zijn uitgezonderd van de sluiting van eet- en drinkgelegenheden. Als de condoleance op dezelfde locatie plaatsvindt als de uitvaartplechtigheid, is een nazit met hapje en drankje mogelijk.

Als de condoleance plaatsvindt op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid geldt de maximale groepsgrootte van 30 personen voor samenkomsten binnen. Ook mag dan geen hapje en drankje worden geserveerd.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Contactgegevens

Linda Verbeek
(06)34309854
Of stuur een e-mail

“Een bijzonder leven verdient een bijzonder afscheid. En dat is waar ik naar streef; luisteren, verbinden, vertalen.”

Recente berichten