Luisteren, verbinden, vertalen

Ik ben Linda Verbeek, 50 jaar. Ik heb een schat van een dochter, een lieve partner en woon alweer enkele jaren met veel plezier vlakbij Kijkduin.

Veel mensen zullen mij kennen van de bloemenwinkel Meer ’n Bos bloemen, op de Laan van Meerdervoort. Deze winkel heb ik tot eind 2020 ruim 11 jaar met veel plezier gerund.

Bijstaan in moeilijke tijden

Mijn streven als uitvaartbegeleider is om u als nabestaanden te ontzorgen in de periode tussen overlijden en de uitvaart en deels ook daarna. Ik denk met u mee, luister en sta u bij in het regelen en uitvoeren van uw wensen.

Loopbaan

Ik ben een Meander- gecertificeerde uitvaartbegeleider, in 2019 met de opleiding begonnen en inmiddels alweer twee jaar als zelfstandige in dit mooie vak aan het werk. Ik combineer het begeleiden van uitvaarten met het maken van uitvaartbloemwerk. Zo bied ik de unieke gelegenheid dat families het uitvaartbloemwerk voor hun dierbare – onder mijn begeleiding –  zelf kunnen maken in het atelier in mijn bedrijfspand. 

Sinds afgelopen jaar mag ik af en toe een gastles verzorgen op de uitvaartopleiding en dat doe ik met veel plezier. Ik assisteer ook graag bij collega ondernemers, dat maakt de band met sommigen van hen zodanig sterk dat zij op hun beurt ook weer bij mij assisteren waar nodig. In een van mijn blogs stel ik hen aan u voor.


Verschillende uitvaarten

In de twee jaar dat ik nu als zelfstandig uitvaartbegeleider werk heb ik al vele verschillende uitvaarten mogen begeleiden.

Van een heel klein en intiem afscheid in een familiekamer in Crematorium Haagse Duinen tot een afscheid met 125 mensen in datzelfde crematorium maar dan in de mooie grote aula, inclusief nazit met lekkere belegde broodjes en bitterballen. 

Van een dienst met veel muziek en weinig woorden tot een dienst die totaal tegenovergesteld is met veel sprekers en weinig muziek.

Van een uitvaart waar we op drie verschillende locaties waren op 1 dag tot een uitvaart in strandrestaurant de Waterreus waar we afscheid namen in een informele setting met de horizon op de achtergrond en een lunchbuffet voor alle genodigden nadat we de overledene hadden uitgezwaaid.

Geen wens zo gek of hij kan bijna altijd worden uitgevoerd. Ik luister naar uw wensen, verbind de juiste samenwerkende partners met elkaar en vertaal dit naar een voor u passend afscheid.

Maak een persoonlijk uitvaartbloemstuk voor een geliefde in mijn atelier

In de kelder van mijn pand aan de Laan van Meerdervoort is een fijn atelier gerealiseerd waar ik uitvaartbloemwerk maak en waar ik families tevens de gelegenheid geef om onder mijn begeleiding zelf het bloemstuk voor een dierbare te maken. Juist het samen maken en creëren van het bloemstuk voor op de kist kan een belangrijk onderdeel zijn van het rouwproces. Dit is vrij uniek in Nederland en mijn jarenlange ervaring als bloemiste is hierbij een enorm voordeel.

Het atelier is speciaal hiervoor huiselijk ingericht, dat maakt het laagdrempelig om dit als familie te gaan doen. Denk aan kinderen die gezamenlijk het bloemstuk voor een ouder maken, dat u bijvoorbeeld een mooi hart kunt maken voor uw partner, of kleinkinderen die iets liefs maken voor opa of oma. In een ongedwongen fijne sfeer, intiem en besloten. 

Neem gerust contact met mij op als u hier meer over wilt weten.

Wat anderen zeggen

Mooie woorden om trots op te zijn:

“Onze wensen waren een beetje anders en de uitvaart moest dus ook een beetje anders. Dat is werkelijk perfect en tot in details begrepen en uitgevoerd.

Mijn zoon ( de overledene) zou hier met volle teugen van genoten hebben als hij er (op een andere manier) bij was geweest. Onze dank voor alles.”

– Ellen

De uitvaart van onze ( schoon ) vader is naar onze wens en tevredenheid verl open.

– ANONIEM

Voor de uitvaart van onze vader was bij het eerste contact met Meer en Bos Uitvaartbegeleiding meteen duidelijk dat we de juiste keuze hadden gemaakt. Professioneel, rust en betrokkenheid zijn de drie woorden die meteen bij mij opkomen. Alles wordt voor je geregeld en als je dingen zelf wilt regelen is dat geen enkel probleem. Hierdoor hebben we waardig afscheid kunnen nemen op onze eigen manier. Linda bedankt!

– fAMILIE BENDER