Luisteren, verbinden, vertalen

Ik ben Linda Verbeek, 48 jaar. Ik heb een schat van een dochter, een lieve partner en woon alweer enkele jaren met veel plezier vlakbij Kijkduin.

Veel mensen zullen mij kennen van de bloemenwinkel Meer ’n Bos bloemen, op de Laan van Meerdervoort. Deze winkel heb ik in 2009 van mijn ouders overgenomen en ruim 11 jaar met veel plezier gerund.

Bijstaan in moeilijke tijden

Al langere tijd had ik het gevoel dat het beroep van uitvaartbegeleider bij mij zou kunnen passen. Een beroep waarbij je mensen in de meest moeilijke tijden kunt bijstaan, dat was wat mij in het bijzonder aantrok. De vele uitvaarten die ik heb bijgewoond en het verlies van meerdere goede vrienden en familieleden hebben dat gevoel eigenlijk alleen maar versterkt. Uiteindelijk nam ik in 2019 de beslissing om de beroepsopleiding tot uitvaartbegeleider te gaan volgen. 

OPLEIDING

Ik heb de opleiding bij Meander gevolgd en ben in juni 2020 geslaagd. Tijdens de opleiding overleed een zeer goede vriend en ik merkte dat het mij goed deed dat ik zo betrokken kon zijn bij de afwikkeling van zijn uitvaart, het meedenken over de kaart en het afscheid nemen. Hij zou het prachtig gevonden hebben. Toen mijn eigen vader begin dit jaar ziek werd zei hij meerdere keren dat zijn uitvaart mijn eerste uitvaart zou zijn, en dat ik hem trots moest maken. De tweede uitvaart die ik deed, was die van mijn eigen vader, en hij zou maar wat trots geweest zijn!

MIJN EERSTE UITVAART

Een maand na mijn diploma uitreiking werd ik tijdens mijn vakantie gebeld door iemand die ik kende met de vraag of ik in de gelegenheid was om op gesprek te komen, nu de gezondheid van haar schoonvader aanzienlijk verslechterde. Niet veel later zat ik met de familie om de tafel. Diezelfde nacht overleed de man en werd ik uit bed gebeld. Samen met de familie heb ik een mooi afscheid voorbereid. Het was mijn eerste uitvaart als zelfstandige, maar gek genoeg was ik niet eens zenuwachtig. Ik had geen fijnere familie kunnen treffen dan deze, daar ben ik hen nog steeds dankbaar voor.

Maak een persoonlijk bloemstuk voor een geliefde in mijn atelier

In de kelder van mijn pand aan de Laan van Meerdervoort is een fijn atelier gerealiseerd waar ik uitvaartbloemwerk maak en waar ik families tevens de gelegenheid geef om onder mijn begeleiding zelf het bloemstuk voor een dierbare te maken. Juist het samen maken en creëren van het bloemstuk voor op de kist kan een belangrijk onderdeel zijn van het rouwproces. Dit is vrij uniek in Nederland en mijn jarenlange ervaring als bloemiste is hierbij een enorm voordeel.

Het atelier is speciaal hiervoor huiselijk ingericht, dat maakt het laagdrempelig om dit als familie te gaan doen. Denk aan kinderen die gezamenlijk het bloemstuk voor een ouder maken, dat u bijvoorbeeld een mooi hart kunt maken voor uw partner, of kleinkinderen die iets liefs maken voor opa of oma. In een ongedwongen fijne sfeer, intiem en besloten. 

Neem gerust contact met mij op als u hier meer over wilt weten.

Wat anderen zeggen

Mooie woorden om trots op te zijn:

“Onze wensen waren een beetje anders en de uitvaart moest dus ook een beetje anders. Dat is werkelijk perfect en tot in details begrepen en uitgevoerd.

Mijn zoon ( de overledene) zou hier met volle teugen van genoten hebben als hij er (op een andere manier) bij was geweest. Onze dank voor alles.”

– Ellen

De uitvaart van onze ( schoon ) vader is naar onze wens en tevredenheid verl open.

– ANONIEM

Voor de uitvaart van onze vader was bij het eerste contact met Meer en Bos Uitvaartbegeleiding meteen duidelijk dat we de juiste keuze hadden gemaakt. Professioneel, rust en betrokkenheid zijn de drie woorden die meteen bij mij opkomen. Alles wordt voor je geregeld en als je dingen zelf wilt regelen is dat geen enkel probleem. Hierdoor hebben we waardig afscheid kunnen nemen op onze eigen manier. Linda bedankt!

– fAMILIE BENDER